Külső adatbázisok

Szabad hozzáférés ∙ https://www.sbl-site.org/publications/onlinebooks.aspx

A világ legnagyobb biblikus társasága, az amerikai székhelyű Society of Biblical Literature egy nemzetközi kezdeményezésű projektje révén (International Cooperation Initiative) többszáz könyvet tesz elérhetővé PDF formátumban. A könyvek Romániából ingyenesen letölthetők.

Szabad hozzáférés ∙ http://oadtl.org/

Az Open Access Digital Theological Library (OADTL) - Nyílt Hozzáférésű Digitális Teológiai Könyvtár küldetése, hogy összesített formában elérhetővé tegye a vallástudomány és a kapcsolódó tudományterületekről magas színvonalú szakirodalom tartalmát a kiadói weboldalak, intézményi adattárak, tudomá

Szabad hozzáférés ∙ https://core.ac.uk/

A CORE célja, hogy világszerte összesítse és korlátlan hozzáférést biztosításon bárki számára minden nyílt hozzáférésű kutatási eredményhez. A CORE a világ minden tájáról gyűjti a kutatási anyagokat különböző adatszolgáltatóktól, beleértve az intézményi és tematikus adattárakat, nyílt hozzáférésű és a hibrid folyóirat-kiadók anyagát.

Szabad hozzáférés ∙ https://archive.org

Az Internet Archive adatbázis sokmillió szabadon hozzáférhető, letölthető könyv, film, kép és más médiatartalom tárhelye. A hozzáférhető dokumentumok között sok teológiai szakkönyv és folyóirat is található.

Korlátozott hozzáférés ∙ https://www.szaktars.hu

Az adatbázisban elérhetők és az Intézet belső hálózatáról teljes terjedelemben böngészhetők az alábbi kiadók könyvei: Osiris, L'Harmattan, Gondolat, Kronosz, Attraktor, Mentor könyvek, Kortárs, Napvilág, Szaktudás kiadó.

Korlátozott hozzáférés ∙ https://mersz.hu/

Az Akadémiai Kiadó folyamatosan bővülő kiadványainak elektronikus gyűjteménye. A könyvek az Intézet belső hálózatáról teljes terjedelmükben elérhetők. Az olvasmányhoz jegyzetanyagot is lehet kapcsolni.

Korlátozott hozzáférés ∙ http://search.ebscohost.com

Az Academic Search Complete tematikailag vegyes elektronikus folyóiratokat tartalmazó adatbázisgyűjtemény, amelyben közel 250 vallástudományi folyóirat adatai jeleníthetők meg. A cikkekre tördelt folyóiratok javarészt pdf formátumban olvashatók, letölthetők.

Szabad hozzáférés ∙ http://www.iranicaonline.org/

The Encyclopædia Iranica is a comprehensive research tool dedicated to the study of Iranian civilization in the Middle East, the Caucasus, Central Asia, and the Indian subcontinent.

Korlátozott hozzáférés ∙ https://www.degruyter.com/view/j/prth

Intézetünk könyvtárában elérhető a németországi De Gruyter kiadónál megjelenő Praktische Theologie című szakfolyóirat. A folyóirat a gyakorlati teológia szakterületének egyik legjelentősebb periodikája, amely német és angol nyelvű tanulmányokat tartalmaz.

Szabad hozzáférés ∙ http://biblio.ebaf.edu/

Az École Biblique et Archéologique Française könyvtára által készített és folyamatosan frissített bibliográfiai adatbázis, amely többmillió bibliográfiai adatot tartalmaz a biblikus irodalom és ezek határterületén megjelent tanulmányokról, monográfiákról.

Szabad hozzáférés ∙ https://www.hathitrust.org

A HathiTrust különböző akadémiai intézmények közötti partnerkapcsolat, amely többmillió digitalizált könyvet tesz hozzáférhetővé. E könyvek jelentős része nyílt hozzáférésű.

Szabad hozzáférés ∙ https://ixtheo.de

A Tübingeni Egyetem könyvtára által készített és folyamatosan frissített bibliográfiai adatbázis, amely többmillió bibliográfiai adatot tartalmaz teológiai, vallási és ezek határterületén megjelent tanulmányokról, monográfiákról.

Korlátozott hozzáférés ∙ http://eisz.szotar.org

Az Akadémiai Kiadó egy- és kétnyelvű szótárait tartalmazza intézményi előfizetői kör számára. A szótárakat és egyéb anyagokat az Intézet belső hálózatán működő gépekről lehet elérni.

Korlátozott hozzáférés ∙ http://adtplus.arcanum.hu

Az elektronikus adatbázis hozzáférhetővé és kereshetővé teszi a magyar múlt legfontosabb nyomtatott forrásait (tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjavát).