Hozzáférhető az Arcanum Digtális Tudománytár

A jelenleg többmillió oldalnyi kereshető pdf dokumentumot tartalmazó gyűjtemény között sok a teológiai vonatkozású anyag is.


A Protestáns Teológiai Intézet számára is elérhető ezentúl az Arcanum Digitális Tudománytár. Az elektronikus adatbázis hozzáférhetővé és kereshetővé teszi a magyar múlt legfontosabb nyomtatott forrásait (tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjavát). A folyamatos feldolgozás során fontos célkitűzés az adott folyóirat valamennyi évfolyamának, lapszámának, oldalának feldolgozása. A jelenleg többmillió oldalnyi kereshető pdf dokumentumot tartalmazó gyűjtemény között sok a teológiai vonatkozású anyag is.

A KPTI Könyvtára 2015-ben felvételt nyert az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Programba, amelynek támogatása révén térítésmentesen elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár teljes tartalma.

Az adatbázis tartalomjegyzéke az alábbi linken hozzáférhető. Az egyes pdf dokumentumokat csak a Teológiai Intézet hálózatán belül lehet megnyitni, illetve letölteni.

http://adtplus.arcanum.hu/hu/