Olvastam egy jó könyvet... Időszerű beszélgetések kortárs teológiáról (4)

Milyen az az istentisztelet, amelyen a mai ember is megtalálja a helyét? Egyáltalán lehet-e egy istentisztelet modern? Korszerű nyelvezet? Informális retorika? Korszerű zenei műfajok? Új technológiai kütyük? Megérkezett az a könyv, amely pontosan ezeket a kérdéseket tárgyalja.


Milyen az az istentisztelet, amelyen a mai ember is megtalálja a helyét? Egyáltalán lehet-e egy istentisztelet modern? Korszerű nyelvezet? Informális retorika? Korszerű zenei műfajok? Új technológiai kütyük? Megérkezett az a könyv, amely pontosan ezeket a kérdéseket tárgyalja: teológiailag szakszerűen, felelős módon hozza a jelenkori istentisztelet liturgiai értékelését. Bár az elsődleges kontextus az amerikai, a műfaj kellőképpen globalizált ahhoz, hogy a témafeldolgozás az erdélyi olvasó számára is érthető legyen.

Swee Hong Lim és Lester Ruth Lovin’ On Jesus: A Concise History of Contemporary Worship (Abingdon Press, 2017) című könyvéről Kurta József, a KPTI főkönyvtárosa (korábban az Erdélyi Református Egyházkerület liturgiai bizottságának tagja) tart felvezetőt.

Az Olvastam egy jó könyvet... eseménysorozat ezúttal rendhagyó módon a Ravasz László Gyakorlati Teológiai Kör keddi rendezvényéhez is kapcsolódik. Az eseményen való részvétel minden érdeklődő számára nyitott.