Külső adatbázisok

Szabad hozzáférés ∙ http://www.iranicaonline.org/

The Encyclopædia Iranica is a comprehensive research tool dedicated to the study of Iranian civilization in the Middle East, the Caucasus, Central Asia, and the Indian subcontinent.

Korlátozott hozzáférés ∙ https://www.degruyter.com/view/j/prth

Intézetünk könyvtárában elérhető a németországi De Gruyter kiadónál megjelenő Praktische Theologie című szakfolyóirat. A folyóirat a gyakorlati teológia szakterületének egyik legjelentősebb periodikája, amely német és angol nyelvű tanulmányokat tartalmaz.

Szabad hozzáférés ∙ http://biblio.ebaf.edu/

Az École Biblique et Archéologique Française könyvtára által készített és folyamatosan frissített bibliográfiai adatbázis, amely többmillió bibliográfiai adatot tartalmaz a biblikus irodalom és ezek határterületén megjelent tanulmányokról, monográfiákról.

Szabad hozzáférés ∙ https://www.hathitrust.org

A HathiTrust különböző akadémiai intézmények közötti partnerkapcsolat, amely többmillió digitalizált könyvet tesz hozzáférhetővé. E könyvek jelentős része nyílt hozzáférésű.

Szabad hozzáférés ∙ https://ixtheo.de

A Tübingeni Egyetem könyvtára által készített és folyamatosan frissített bibliográfiai adatbázis, amely többmillió bibliográfiai adatot tartalmaz teológiai, vallási és ezek határterületén megjelent tanulmányokról, monográfiákról.

Korlátozott hozzáférés ∙ http://eisz.szotar.org

Az Akadémiai Kiadó egy- és kétnyelvű szótárait tartalmazza intézményi előfizetői kör számára. A szótárakat és egyéb anyagokat az Intézet belső hálózatán működő gépekről lehet elérni.

Korlátozott hozzáférés ∙ http://adtplus.arcanum.hu

Az elektronikus adatbázis hozzáférhetővé és kereshetővé teszi a magyar múlt legfontosabb nyomtatott forrásait (tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjavát).