Próbahozzáférés az Akadémiai Kiadó adatbázisaihoz

Az adatbázisok a KPTI belső hálózatáról érhetők el az alábbi linkeken:

http://szotar.net
A megújult online felület már rugalmasan alkalmazkodik a különböző számítógépek és mobileszközök képernyőjének méretéhez, az optimális megjelenítéshez. A nagyszótári szócikkek esetében a ikon segítségével két nézet közül választhatunk. A kompakt nézet a szócikk legfontosabb jelentéseit mutatja, a teljes nézet pedig valamennyi elemet: példamondatokat, jelentéseket, közmondásokat. A keresőmező fejlesztéseinek köszönhetően egyszerre fut le a keresés a címszavakban és a teljes szövegben, előre véve a címszavas találatokat.

A szotar.net iOS és Android applikációk októbertől letölthetők az App Store-ból és a Play Áruházból. Intézményi IP-t (pl. wifit) használva a saját mobileszközeinken elérhetővé válik a szótárak még könnyebben, még gyorsabban használható mobil-változata.

Az előfizetett szótárakat a Microsoft Office programokon (pl. Word, Excel, Power Point) belül is lehet használni, külön böngészőablak megnyitása nélkül. A szótár a használt program ablakában a jobb oldalon jelenik meg, és bármely szóra kattintva azonnal láthatjuk a szótári találatokat minden előfizetett szótárban. A szótár a Microsoft Áruházból telepíthető (Microsoft Office Word: Beszúrás menü–>Áruház). A keresőmezőbe be kell írni a „szótár” keresőszót, majd hozzáadni a Szotar.net online szótárat.

http://eisz.mersz.org
A MeRSZ online könyvtár további művekkel bővült, így már 298 szakkönyv érhető el kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.